Blogg

Enten du er en veteran innen markedsføringsløsninger eller er helt ny i gamet, garanterer vi at du vil finne innholdet interessant.

innholdsmarkedsføring

Hva er innholdsmarkedsføring og hvordan kan bedrifter lykkes med innholdsproduksjon?

Skrevet av; Omar Midtøy – 3. november 2022

Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring eller content marketing er en stadig voksende bransje med økende karrieremuligheter og lønnsomhet. Det er en spesifikk del av digital markedsføring som involverer å produsere og publisere innhold for å tiltrekke seg nye kunder eller klienter. Vanlige typer innhold inkluderer blogginnlegg, videoer, e-post, infografikk, podcaster og brukergenerert innhold. Hvis du vil starte en karriere innen innholdsmarkedsføring, anbefales det å skaffe relevant utdanning, arbeidserfaring, starte en egen blogg, lage en portefølje, styrke nettverket ditt og forbedre dine skriveferdigheter og redigeringsferdigheter. En annen viktig ferdighet som kreves, er evnen til å optimalisere innhold for søkemotorer (SEO).

Innholdsmarkedsføring

Hva er viktig å tenke på når det kommer til innholdsmarkedsføring?

En viktig del av innholdsmarkedsføring er å forstå målgruppen din og hva de ønsker å se. Ved å produsere innhold som svarer på deres spørsmål, behov eller interesser, kan du tiltrekke nye kunder og bygge tillit med eksisterende kunder. For å lykkes i dette feltet, må du også ha gode analytiske ferdigheter for å kunne evaluere og optimalisere effektiviteten av innholdet ditt.

Noen av de viktigste egenskapene som kreves for en karriere innen innholdsmarkedsføring inkluderer kreativitet, nysgjerrighet, strategisk tenkning og gode kommunikasjonsevner. Du må også kunne jobbe effektivt under press, være tålmodig og ha en sterk arbeidsmoral.

Hvilke alternativer har man innen innholdsmarkedsføring?

Først av alt kan du lure på hva innholdsmarkedsføring er. Det korte svaret er at det er et spesifikt område innen digital markedsføring. innholdsmarkedsføring er med andre ord en måte å tilnærme seg publikum og potensielle kunder eller klienter på nett. Ved å nærme seg nye målgrupper trekkes nye kunder inn, og selskapet tjener penger.

Mange selskaper ansetter nå innholdsmarkedsførere for å hjelpe dem med å øke synligheten sin på nettet og bygge merkevarebevissthet. Som innholdsmarkedsfører kan du jobbe med et bredt spekter av bransjer, inkludert teknologi, helsevesen, detaljhandel, reise og mer.

Hvis du er interessert i å lære mer innen innholdsmarkedsføring, er det mange ressurser og kurs tilgjengelig på nettet som kan hjelpe deg med å lære mer om emnet og utvikle ferdighetene dine. Så hvis du liker å skrive, redigere videoer eller bare generelt er interessert i markedsføring, kan det å jobbe aktivt med innholdsmarkedsføring gjøre arbeidshverdagen svært spennende

Det finnes mange ulike typer innholdsmarkedsføring. De vanligste typene er:

 • Blogginnlegg: Det perfekte eksempelet på denne innholdstypen er blogginnlegget du leser akkurat nå.
 • Videoer: Med færre som leser, foretrekker flere å se videoer – enten de vil bli underholdt eller informert.
 • E-post: Har du noen gang abonnert på et nyhetsbrev på e-post? Sannsynligvis ja. Vel, da ble du målrettet av innholdsskapere som en del av deres e-postmarkedsføringskampanjer.
 • Infografikk: Denne formen for innhold har bestått tidens tann og er fortsatt populær. Det er takket være den attraktive og enkle måten å presentere informasjonen på. En god innholdsmarkedsfører vet at det er viktig å stole på sterke bilder og design, og leserne liker å motta kunnskap i denne formen.
 • Podcaster: Hvem hører ikke på podcaster? Med sin enorme popularitet ble podcaster naturlig nok en plattform brukt av mange innholdsskapere.
 • Brukergenerert innhold (UGC): Dette er en spesifikk gren av innholdsmarkedsføring. Her er det ikke ansatte som skriver innhold, men heller allmennheten. Det være seg en anmeldelsesartikkel på en privat blogg eller en videokommentar på Youtube – alle disse nettpostene er en grunnleggende del av innholdsmarkedsføringsstrategiene til mange selskaper.

Hvordan bli en innholdsmarkedsfører?

Det er greit å være kjent med hva som kreves og forstå hva som forventes av deg hvis du virkelig vil lykkes med innholdsmarkedsføring. Avslutningsvis nevner vi 10 tips og egenskaper som potensielt vil hjelpe deg å komme i gang med innholdsmarkedsføringen.

 • Skaff relevant utdanning
 • Tilegne deg litt arbeidserfaring
 • Start din egen blogg
 • Lag en portefølje
 • Skriv en god CV og mal for jobbsøknad
 • Styrk nettverket ditt
 • Frisk opp på sosiale medier
 • Øv på skriveferdigheter og redigering
 • Ta et SEO-kurs
 • Skreddersy din personlige merkevare

Avsluttende tanker

Innholdsmarkedsføring kan være en svært effektiv måte for bedrifter å nå ut til sitt publikum og potensielle kunder på nett. Ved å skape innhold som appellerer til leserne og som dekker deres behov og interesser, kan bedrifter tiltrekke seg trafikk til sine nettsider og øke synligheten i søkeresultatene. En innholdsmarkedsfører kan hjelpe bedrifter med å utvikle og implementere strategier for å oppnå disse målene, og sørge for at innholdet er av høy kvalitet og relevant for målgruppen.

For bedrifter som har ressurser og kompetanse til å drive med innholdsmarkedsføring selv, kan dette være en kostnadseffektiv løsning. Ved å investere i opplæring og verktøy for å skape og distribuere innhold, kan bedrifter bygge opp sin egen kompetanse og samtidig ha full kontroll over prosessen.

For mindre bedrifter som kanskje ikke har de nødvendige ressursene eller ekspertisen til å drive med innholdsmarkedsføring selv, kan det være mer hensiktsmessig å hyre et byrå eller en innholdsmarkedsfører. Ved å samarbeide med en ekstern partner kan bedrifter få tilgang til spesialisert kunnskap og erfaring, samtidig som de kan fokusere på sine kjerneområder og la andre ta seg av markedsføringen.

Uansett hvilken tilnærming bedrifter velger, er det viktig å ha en god forståelse av hva innholdsmarkedsføring innebærer og hvordan det kan bidra til å nå deres forretningsmål. Med den stadig økende viktigheten av digital markedsføring, kan det å ignorere eller undervurdere innholdsmarkedsføring være en stor tabbe for bedrifter som ønsker å være konkurransedyktige på nett.

Noen av våre tjenester