Blogg

Enten du er en veteran innen markedsføringsløsninger eller er helt ny i gamet, garanterer vi at du vil finne innholdet interessant.

markedsføring

Hva er markedsføring?

Skrevet av; Omar Midtøy – 30. oktober 2022

Svaret på spørsmålet; “Hva er egentlig markedsføring?” vil variere i forhold til hvem du spør. Noen vil fortelle deg at markedsføring er å nå en definert målgruppe gjennom analyse, planlegging og gjennomføring av kampanjer, mens andre vil gjerne si at markedsføring handler om “connecte” med målgrupppen – men hva er egentlig rett?

Definisjon

Vi ser ofte til Statene dersom vi skal definere noe. Den amerikanske markedsføringsforeningen definerer det slik: «Markedsføring omfatter alle de aktivitetene, organisasjonene og arbeidsprosessene som bidrar til å skape, formidle, levere og utveksle tilbud som har verdi for kunder, klienter, partnere og samfunnet som helhet».

Å ta kunders behov på alvor

God markedsføring tar kunders behov på alvor og bidrar til å utvikle og forbedre produkter og tjenester potensielle kunder trenger. God markedsføring bidrar til å informere publikumet, styre forventninger og til å ta gode forbruksbeslutninger.

Fokuspunkter

Dersom gjort riktig, bidrar markedsføring blant annet til;

  • Økt merkevarebevissthet
  • Økt trafikk
  • Økt omsetning
  • Tillit til merkevaren
  • Sporing av utvikling

Hva mener vi?

Markedsføring avhenger litt – som de fleste ting i livet, av øyet som ser. Enkelte vil argumentere for at markedsføring utelukkende omhandler de 4 P’ene, mens andre vil si det er gode kampanjer med høye konverteringsrater. Vi mener at god markedsføring er en sammensetning av “all of the above”. Hverken utelukkende gode kampanjer eller høy merkevarebevissthet er nok for seg selv til å kunne kalles god eller vellykket markedsføring. Derimot er en sammensetning samt mye prøving og feiling det vi anser som god markedsføring.

Mediavest bistår bedrifter innen diverse markedsføringsløsninger og dersom du ønsker en uforpliktende prat om hva vi kan tilby deg, kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema.

Noen av våre tjenester